De fontein, vind je plek – Els van Steijn

Els van Steijn is coach, familie- en organisatie opsteller en schrijver van dit boek de fontein, vind je plek. Krijg grip op je leven door inzicht in je familiesystemen. Els is gespecialiseerd in het systemisch perspectief. Dit boek is uitgegeven in 2019 en heeft 316 pagina’s. Het boek heeft een mooie en stevige lichroze kaft en een leeslint.

Als je systemisch kijkt dan heb je oog voor het grote web waarmee en waardoor alle gebeurtenissen en personen binnen een systeem met elkaar zijn verbonden. Dit heeft effect op het verleden, heden en toekomst. Els wil door middel van dit boek onzichtbare patronen zichtbaar maken. Hierdoor zijn ze beter hanteerbaar en komt het bij je binnen. Als je inzicht krijgt in de fontein dan helpt het je om je eigen plek stevig in te nemen en de ander de plek te gunnen. 

Het lezen van dit boek was herkenbaar, troostend maar ook confronterend. Wel biedt het handvatten om los te laten wat je hebt los te laten. En waar kan actie te ondernemen. Dit boek heeft er wel voor gezorgd dat ik dingen makkelijker heb kunnen loslaten, accepteren en anders ben gaan bekijken.

Nu kan ik makkelijker van een afstandje bekijken wat er gaande is en wat mijn rol in een situatie is. Ik heb mijn plek in het familiesysteem weer teruggevonden. Aan de hand van dit boek, de fontein, krijg je praktische handvatten om hardnekkige patronen in je gedrag te doorbreken. Je krijgt meer rust en grip op je leven.

Mocht je dit boek willen gaan lezen dan raad ik je wel aan om er de tijd voor te nemen en de informatie goed in je op te nemen. De theorie moet wel even zakken. Er staat ontzettend veel waarheid in. Het boek geeft handvatten om je plek te vinden en relaxter, sterker in het leven te staan. Het is een eerlijk boek waarin je ook met onvolmaaktheden uit je leven en jezelf wordt geconfronteerd.

In 2020 heeft Els van Steijn het boek- de fontein, maak wijze keuzes uitgebracht. Ook deze heb ik gelezen. Het boek staat in de lijst met persoonlijke groei boeken.