Gids voor spiritueel ontwaken – Mary Mueller Shutan

Voor mijn idee is dit boek maar bij weinig mensen bekend. Als je de omslag van dit boek ziet nodigt het al uit om het te lezen. Als je wilt ontwaken of al (deels) ontwaakt bent, maar niet goed weet hoe je dit kunt doen en wat er allemaal gebeurt, dan is dit boek echt iets voor jou. Maar als je een beetje gevorderd bent in de spirituele wereld dan raad ik je ook zeker aan om dit boek te gaan lezen.

Dit boek is een diepgaande gids die vol staat met inzichten en oefeningen. Het is een waardevolle steun op je pad van spiritueel ontwaken en een onmisbaar boek voor iedereen die zich op het pad van ontwaken bevindt.

Mary Mueller Shutan beschrijft in dit boek onder andere de twaalf lagen die je ontwaakte staat bedekt. Elke laag bevat verschillende emoties zoals pijn, verwondingen en patronen. Dit kunnen pijnlijke ervaringen zijn die je vroeger niet kon verwerken omdat ze te overweldigend waren. Of het kunnen emoties zijn die je niet kon doorvoelen omdat ze te heftig en beangstigend waren. 

De inzichten en hulpmiddelen die in dit boek staan helpen je om deze lagen één voor één op te ruimen. In het dit boek vind je een gedetailleerde omschrijving van de verschillende manieren waarop je spiritueel kunt ontwaken, een duidelijke uitleg van het proces van ontwaken en de meest voorkomende ervaringen.

Ook kun je meer lezen over de verschillende staten die je tijdens en na het ontwaken kunt ervaren. Als laatste geeft Mary Mueller Shutan praktische tips en oefeningen om tijdens je ontwakingsproces gewoon deel uit te kunnen blijven maken van de maatschappij.

Zoals de titel van het boek al eigenlijk zegt, een gids, zo heb ik het boek ook gelezen. Ik het het eerst gelezen, de informatie laten inwerken, aantekeningen gemaakt en opdrachten gedaan. Toen heb ik het boek nog een keer weer doorgebladerd en de informatie die mij het meeste aansprak nogmaals gelezen. Het boek heeft 288 pagina’s dus gelukkig geen heel dik boek.