Het geschenk – Judith Eger

Dit boek is eigenlijk het vervolg op het boek de keuze, ook geschreven door Judith. Ook al heb je het boek de keuze niet gelezen dan is dit boek een ware aanrader en ook zonder het vorige boek, is dit boek makkelijk te volgen en te lezen. 

Wel moet ik eerlijk zeggen dat ik het boek niet in één keer heb uitgelezen maar het boek af en toe heb weggelegd en dan een ander boek ging lezen. Ondanks dat het een heel mooi boek is, en uit het hart geschreven leest het soms ook wat zwaar. Maar door het boek af en toe weg te leggen, een leespauze te houden, en wanneer het goed voelde het boek weer te pakken, ben ik blij dat ik het uiteindelijk toch heb uitgelezen. Uiteraard is het voor iedereen weer anders. 

Het boek het geschenk van Judith Eger geeft je twaalf lessen die je leven kunnen redden. Je geest houd je gevangen maar de sleutel zit in je zak. Wat er met je gebeurt is uiteindelijk niet het belangrijkst. Het gaat erom wat je ermee doet. Probeer de slechtste momenten te zien als je beste leermeester.

Edith Eva Eger is psycholoog en bekend als de ballerina van Auschwitz . Door middel van haar boeken begeleid ze je als lezer op een universele reis naar vrijheid en genezing. Judith Eger heeft dit boek geschreven om de lezer zachtjes aan te moedigen de gedachten die je gevangen houd en het destructieve gedrag dat je belemmert te veranderen.

Het boek bestaat uit de twaalf levenslessen, verhalen uit Judith Egers eigen leven en die van haar cliënten.