Miracle morning – Hal Elrod

Dit is een van mijn weinige boeken dat zoveel ezelsoren heeft. Op bijna elke pagina die ik las vond ik wel wat interessants.

Dit boek gaf mij de motivatie om de ochtend te zien als iets moois. Meestal is de ochtend gehaast, je moet vroeg opstaan, opschieten, op de tijd letten, drukte, snel ontbijten en ga zo maar door. Dit boek gaf de tip om dit even niet te doen, om te beginnen met tijd voor jezelf en dan pas aan de dag te beginnen.

Ik moet wel eerlijk zeggen, je moet aardig wat doorzettingsvermogen hebben wil je je houden aan het schema van Hal. Maar het is zeker het proberen waard.

In dit praktische boek laat Hal zien hoe iedereen aan de hand van zes nieuwe gewoontes kan werken aan meer focus, positiviteit, regelmaat en bewustzijn. En dat allemaal voor 8 uur ‘s ochtends. Ben je een fanatiekeling die elke ochtend de snooze knop weet te vinden? Dan heeft Hal voor jou de snooze proof ochtend strategie met tips om je ochtend motivatieniveau te verhogen.

Op de helft van het boek wordt er een groot stuk besteed aan life S.A.V.E.R.S. Dit zijn zes oefeningen die er gegarandeerd voor zullen zorgen dat je leeft naar je volle vermogen. En heb je nu geen uur over elke ochtend om deze lifesavers uit te voeren dan heeft Hal de miracle morning in 6 minuten voor je.

Zes minuten waarvan je elke minuut aan iets anders besteed. Mediteren, affirmaties, visualiseren, schrijven, lezen en bewegen. Lijkt het je wat? Miracle morning geeft je de tijd die je nodig hebt voor jouw doelen, ongeacht hoe druk je bent.