Ongetemd leven – Glennon Doyle

Vind het lef om helemaal jezelf te zijn, dat is eigenlijk de zin die het hele boek kort samenvat. Dit is wel echt een boek dat thuishoort in de categorie persoonlijke groei boek. Ongetemd leven zet je aan het denken.

Het boek heeft een groenrijke, mooie en vrolijke voorkant. Het boek is in 2020 uitgebracht en heeft 336 pagina’s. Het boek kun je eigenlijk in verschillende categorieën plaatsen omdat het boek over verschillende onderwerpen gaat. De categorieën waar ik vind dat het boek in geplaatst kan worden zijn: persoonlijke ontwikkeling, mindfulness, relaties, liefde, geluk en zelfvertrouwen.

Persoonlijk vind ik wel dat sommige hoofdstukken iets te langdradig zijn en het teveel over Glennon haar eigen leven gaat. Ik heb het boek dan ook niet in een korte periode uitgelezen. Het is een boek wat ik afgewisseld heb met het lezen van een ander boek.

De reacties van lezers waren veelbelovend dat ik het boek sowieso wilde uitlezen. Maar het kostte mij wel wat doorzettingsvermogen en geduld. Maar houd je van dit soort persoonlijke groei boeken, heb je nog niet zoveel van deze boeken gelezen dan weet ik zeker dat je hier lessen uithaalt.

Auteur Glennon Doyle beschrijft in dit boek Ongetemd leven zien hoe vrouwen krachtig en volledig zichzelf kunnen zijn. Daardoor ervaar je meer geluk in je leven. Van jongs af aan hebben vrouwen geleerd te leven naar de verwachtingen van de buitenwereld. Ze beschrijft in dit boek dat we die verwachtingen nu los mogen laten en ontdekken wie we echt willen zijn.

Glennon deelt haar eigen verhaal en geeft hierdoor ook de kracht om te luisteren naar je innerlijke stem die wij vaak te lang negeren. Glennon vind dat door echt jezelf te zijn, je werkelijk gelukkig kunt zijn en je mooiste leven te leiden. Ontdek wie jij was, voordat de wereld je vertelde wie je moest zijn.