Brein in aanbouw – Marcia Goddard

Dit boek brein in aanbouw van Marcia Goddard is echt een aanrader! Ik had het boek in twee dagen uitgelezen. Het boek leest heerlijk weg. De hoofdstukken zijn niet al te lang waardoor het makkelijker te verdelen is. Ook kun je dit boek makkelijk in korte stukken lezen. Het boek heeft 224 pagina’s.

In dit boek legt Marcia Goddard op een toegankelijke en humoristische manier de wetenschap achter de ontwikkeling van het menselijk brein uit. Marcia is een vrouwelijke neurowetenschapper en legt in dit boek uit hoe ons brein zich ontwikkelt van foetus tot volwassene. Je wordt op een chronologische reis meegenomen door het brein. Iedere stap in de ontwikkeling van onze hersenen komt aan bod. Dit boek geeft antwoord op vragen die je echt interessant vind en je misschien al vaker hebt afgevraagd.

Super interessant om te lezen wat er nou precies gebeurt in een brein. De wetenschap wordt op een duidelijke en grappige manier overgebracht. Marcia Goddard beschrijft welke hersengebieden actief worden en keihard werken om de paden aan te leggen die uiteindelijk leiden tot het zo soepel mogelijk uitvoeren van nieuwe vaardigheden. Ze geeft ook voorbeelden uit haar eigen leven als moeder van twee jonge kinderen.