Edelstenen

Chrysocolla Betekenis en Werking

De Chrysocolla is een prachtige steen. Chrysocolla is vaak blauw, bruin, blauwgroen of groen van kleur. Deze edelsteen heeft een doffe tot glas glans.

Chrysocolla is een steen die onderdeel uitmaakt van meerdere stenen. De naam van het mineraal chrysocolla is afgeleid van de Oud Griekse woorden chrusos (“goud”) en kolla (“lijm”). De steen helpt op veel verschillende vlakken. Chrysocolla heeft een activerende, kalmerende en ondersteunende werking. 

In deze post lees je meer over de betekenis van chrysocolla, de werking van deze veelzijdige steen en hoe je chrysocolla het beste kunt gebruiken.

Betekenis

Op de pagina van wikipedia is te lezen dat de naam van het mineraal chrysocolla is afgeleid van de Oud Griekse woorden chrusos (“goud”) en kolla (“lijm”). Omdat het mineraal vroeger werd gebruikt om goud te solderen heeft het deze naam gekregen.

De steen maakt onderdeel uit van meerdere stenen combinaties zoals Azulita, Eilat steen, Sonora Sunrise en Quantum Quattro.

Chrysocolla edelsteen heeft een koperverbinding en is een vrij zachte steen. Chrysocolla is ook bekend als chrysokool, kiezel malachiet, koper blauw, kopergroen en kiezel koper. Het heeft een hardheid van 2 tot 4. Deze steen is een water bevattend kopersulfaat.

Meestal is de kleur blauw, bruin, blauw groen of groen. Onzuiverheden kunnen ervoor zorgen dat de steen naar bruin of zwart kleurt. De steen wordt vaak gevonden in geoxideerde koper afzettingen, soms samen azuriet en met malachiet . Chrysocolla wordt vooral gevonden in Australië, Chili, Rusland en de Verenigde Staten.

Werking Chrysocolla

Chrysocolla is een steen die helpt om fysieke pijnen, die ontstaan zijn door emotionele spanningen op te lossen. Chrysocolla is een edelsteen van vrouwelijke energie en zelfvertrouwen. Chrysocolla zorgt voor innerlijk evenwicht en balans. Het werkt activerend en kalmerend.

Heb je weinig energie en voel je je futloos? Deze steen werkt activerend, geeft kracht en het zet je aan tot actie. Voel je je gespannen of nerveus? Dan geeft de steen verlichting bij overprikkeldheid en stress. Ook werkt het kalmerend.

Chrysocolla helpt negatieve emoties zoals (liefdes)verdriet en schuldgevoel te verminderen. De steen stimuleert een open en neutrale houding. Het zorgt ervoor dat de de waarheid naar boven komt. Het bevordert communicatie, maakt creatief en bevordert helderheid van geest.

Fysiek

  • bloeddrukverlagend
  • krampopheffend
  • koortsverlagend
  • ontspannend
  • verkoelend
  • ontgiftend
  • reguleert de insuline productie

Chrysocolla is een steen dat ook een positieve werking heeft op de amandelen, darmen, keel, lever, longen, nieren en schildklier. Ook helpt het bij artrose, artritis, brandwonden, fibromyalgie, huidziektes en de spijsvertering.

Chrysocolla zorgt dat stress losgelaten wordt en stimuleert de regulatie van de schildklier en bijnieren. Chrysocolla heeft een hoge energie afgifte en is daarom ook een perfecte steen bij zware lichamelijke vermoeidheid en futloosheid.

Heb je last van een verkoudheid, keelontsteking of koorts? Dan is dit ook een fijne steen. Het verhelpt de ontsteking en geeft lucht. Heb je last van stemproblemen? Dan kun je een chrysocolla kettinkje op je keelchakra dragen.

Spirituele Werking

Volgens de website semoea hoort chrysocolla als groene steen vooral bij het hartchakra. Maar door het soms veelkleurige uiterlijk kan de steen ook heel fijn zijn voor de andere chakra’s. Op spiritueel vlak absorbeert deze steen negatieve energie, activeert het de chakra’s en reinigt deze. Het geeft je nieuwe energie. Chrysocolla geeft wat je op dat moment nodig hebt.

Een chrysocolla steen die blauwe en groene tinten heeft kan heel goed op het keelchakra en voorhoofdchakra worden gelegd. Heeft de steen gele en groene tinten? Dan werkt dit mineraal heel goed op je heiligbeenchakra en zonnevlechtchakra.

Chrysocolla is dus goed voor je hart en keel chakra. Het opent je keelchakra en stimuleert om met je innerlijke wijsheid helder te communiceren. Chrysocolla geeft ook evenwicht en brengt het hartchakra in harmonie. Hierdoor durf je beter vanuit je hart te spreken en je gevoelens te uiten.

Chrysocolla is een steen die bijdraagt aan meer rust, levenskracht, en lichamelijke gezondheid. Chrysocolla is een vredessteen voor in huis. Het is daarom onder andere een fijne steen om in ruimtes te plaatsen waar mensen vaak met elkaar in gesprek zijn. Chrysocolla stimuleert om je eerlijk te uiten en goed te luisteren met aandacht en afstemming.

Leg je een chrysocolla steen op je derde oog, dan opent het je paranormale visie en versterkt het je intuïtie.

Hoe Kun Je De Chrysocolla Het Beste Gebruiken?

Chrysocolla kun je op verschillende manieren gebruiken. Chrysocollawater wordt niet aangeraden om op te drinken maar je kunt het wel gebruiken om mee te gorgelen. Dit kan zorgen voor een frissere adem of om keelpijn te verlichten.

Je kunt een chrysocolla hanger ter hoogte van je keel dragen, dit helpt tegen stemproblemen zoals heesheid.

Als je je grieperig voelt of verkouden bent dan kun je een halfuurtje de volgende drie stenen op je keelchakra leggen. Chrysocolla samen met opaal en lapis lazuli verjagen verschillende ziektes. Leg je Chrysocolla op je voorhoofdchakra, dan activeer je deze. Doe je dit regelmatig, dan open je ook de hogere chakra’s.

Leg Chrysocolla op je hart en het lost lichamelijke als geestelijke verkrampingen op. Chrysocolla op je thymus en zonnevlechtchakra versterken het immuunstelsel. Chrysocolla reinigt het immuunsysteem, maar ook bloedsomloop en de waterhuishouding.

Zoals je kunt lezen heeft Chrysocolla veel verschillende werkingen. Ondanks dat dit de meest bekende zijn kun je ook luisteren naar je eigen intuïtie. Doe wat goed voelt en gebruik hiervoor de steen.

Chrysocolla wordt ook wel kado gegeven aan iemand die in verwachting is of een zwangerschapswens heeft.

Sterrenbeeld

Ik heb op verschillende websites gekeken bij welk sterrenbeeld deze steen het beste past. De conclusie is dat de meeste sites de sterrenbeelden waterman, tweelingen, maagd en stier vermelden. Maar ook boogschutter , kreeft en leeuw worden af en toe vermeld. Natuurlijk is deze steen niet alleen voor de genoemde sterrenbeelden en chakra’s maar helpen ze anderen natuurlijk ook.

Reiniging en Verzorging

Chrysocolla heeft een kwetsbare structuur die snel kan afbreken. Daarom kun je deze steen beter niet te lang blootstellen aan water.

Chrysocolla, Calciet, Celestien, Seleniet, Preniet en Pyriet zijn stenen die je eigenlijk alleen even mag afspoelen onder de kraan. Deze stenen zijn ijzerhoudend of poreus en kunnen daardoor beter niet te lang met water in contact houden.

Zorg er ook voor dat deze mooie steen niet in aanraking komt met schoonmaakmiddelen. Dan kunnen namelijk de kleur en het uiterlijk aangetast worden. Ook het gebruiken van zout water om deze steen te reinigen word afgeraden. Het zout gaat in de poriën van de steen zitten en tast de steen van binnenuit aan. 

Reacties uitgeschakeld voor Chrysocolla Betekenis en Werking