De kracht van het NU – Eckhart Tolle

De kracht van het NU is één van de mooie spirituele boeken. Het heeft een boodschap dat al heel veel lezers wereldwijd bewuster heeft gemaakt. We zijn ons denken niet. Eckhart nodigt je met dit boek uit om jezelf van je verstand te bevrijden. Je ware zelf ontdekken en je identificatie met je onechte zelf, je ego, te beëindigen. Eckhart Tolle heeft met zijn boek al miljoenen mensen handvatten gegeven om in het nu te leven om zo meer geluk en rust te ervaren.

Eckhart Tolle zegt dat als we volledig aanwezig kunnen zijn en iedere stap in het Nu kunnen zetten, kunnen we de werkelijkheid ervaren van zaken als ‘overgave’, ‘vergeving’ en ‘het onnoembare’. Zo kunnen we onszelf openstellen voor de transformerende ervaring van de kracht van het NU. Veel mensen omschrijven dit boek als een levensgids.

“Alles gebeurt in het Nu en alles vinden we in het Nu.”

Eckhart Tolle

Het is inmiddels alweer lang geleden dat ik dit boek heb gelezen. Wel was het 1 van mijn eerste spirituele boeken. Ik vond het een fijn boek om te lezen en ik maakte op die manier kennis met leven in het NU.

Misschien komt deze omschrijving niet zo duidelijk voor je over, heb je twijfels of snap je niet goed wat er nu bedoeld wordt. Ik zou zeggen, ga het boek lezen en ervaar zelf wat je ervan vind. De kracht van het NU, voor een bewust en gelukkig leven. 

Er is inmiddels ook een limited edition van de kracht van het Nu te koop. De limited edition is een herziene vertaling voor de 21e eeuw en het boek heeft een luxere kaft.