Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt – Haemin Sunim

Dit boek van de Koreaanse boeddhistische monnik Sunim is één van mijn favorieten. Het boek is ook één van de mega bestsellers dat gaat over spirituele wijsheid en het belang om rust te vinden in een drukke wereld. Monnik Sunim, één van de invloedrijkste boeddhistische leermeesters van dit moment geeft les over verschillende levensonderwerpen zoals vriendschap, werk, levensdoelen, spiritualiteit en liefde. 

In dit boek legt Sunim uit hoe je mindful kunt omgaan met negatieve emoties zoals jaloezie en woede. Je kunt in dit boek meer lezen over het hebben van een sterke relatie met anderen en dat je mild en vergevingsgezind moet zijn tegenover jezelf. 

Het boek heeft kleurrijke en mooie illustraties die verdeeld zijn over de hoofdstukken. Wat ik ook fijn vind aan dit boek is dat het geen lange hoofdstukken heeft. Dit leest fijn en is overzichtelijk. Korte conclusie van dit boek: als jij rustig bent, zal de wereld ook rustig worden. Persoonlijk vind ik het ook een mooi boek om cadeau te geven aan mensen die je lief hebt.

Haemin Sunim heeft ook het boek houden van dingen die niet perfect zijn geschreven. Houden van dingen die niet perfect zijn is zijn nieuwste boek. Maar het maakt niet uit in welke volgorde je ze leest, de boeken staan los van elkaar.