Flowee spijkermat
Self-care

Flowee Spijkermat

De Flowee spijkermat, misschien ben je er nog helemaal niet bekend mee of gebruik je deze Flowee spijkermat juist al een tijd. Deze trendy Flowee spijkermat is in ieder geval een moderne versie van het spijkerbed uit India.

Als ik aan het woord relaxen denk dan dacht ik vroeger niet gelijk aan een spijkermat. Maar ontspannen op een Flowee spijkermat kan echt. Een spijkermat heeft een ontspannende werking. Ik heb dit matje inmiddels een paar maand en ik kan uit ervaring zeggen dat het een goede aankoop is geweest. In deze post lees je meer over dit fantastische matje.

Wat Is Een Flowee Spijkermat?

De Flowee spijkermat is ontspannen op een nieuwe manier. Een spijkermat kan voor verschillende doelen gebruikt worden. Zoals het geven van meer rust, ontspanning, verbeteren van de nachtrust en het verminderen van pijn. De mat is niet te lang of dik waardoor het makkelijk te gebruiken is. Je kunt het snel pakken en gebruiken in je dagelijkse routine.

De spijkermat wordt ook wel een acupressuurmat genoemd en heeft zijn oorsprong in China. De Fakirs uit het oude India lagen op echte spijkerbedden. Deze spijkermat mat zorgt ervoor dat verschillende drukpunten in je lichaam geactiveerd worden.

Doordat er verschillende drukpunten in je lichaam worden geactiveerd heeft dit een positieve uitwerking op je zenuwen en spieren in je lichaam. Het bijkomende voordeel is dat de doorbloeding gestimuleerd wordt en hierdoor maken de hersenen twee gelukshormonen aan (endorfine en oxytocine). Deze gelukshormonen zorgen voor een relaxed gevoel en extra ontspanning.

8820 drukpunten

Op de spijkermat van Flowee zitten meer dan 210 achthoekige spikes en deze hebben daarop 42 unieke scherpe uiteinden. De mat heeft in totaal meer dan 8820 unieke drukpunten! Als je dus op deze spijkermat gaat liggen dan prikken alle 8820 uiteinden in je huid. Dit klinkt heel pijnlijk maar dat is het niet.

In je huid zitten heel veel zenuwuiteinden die door deze scherpe uiteinden van het matje worden geprikkeld, je doorbloeding wordt geactiveerd. In het begin heb je wel het gevoel dat je op een echte spijkermat ligt maar dit gevoel gaat snel over. Je voelt dan een tinteling en krijgt een warm gevoel. Na een paar minuten ben je helemaal relaxed. 

Hoe Gebruik Je De Flowee Spijkermat?

De spijkermat kun je eigenlijk voor je hele lichaam gebruiken. Maar de rug, nek, schouders, benen en voeten zijn de meest voorkomende plekken waarvoor de mat gebruikt wordt.

Wil je beter slapen of juist sneller in slaap vallen? Dan kun je de mat gebruiken voordat je gaat slapen. Ongeveer 20 tot 40 minuten voordat je gaat slapen kun je de mat het beste gebruiken. Lig je op de mat en word je slaperig, leg de mat dan weg.

Als je last hebt van vermoeide voeten of onrustige benen dan kun je de Flowee spijkermat onder je voeten leggen. Het voordeel is dat je het matje makkelijk even onder je voeten legt als je achter de computer zit, op de bank zit of even pauze hebt.

Heb je pijn in je lichaam en wil je dit verlichten? Of heb je rugpijn? Dan is de spijkermat ook echt een uitkomst. Je kunt er ook voor kiezen om juist in de ochtend even op de mat te gaan staan of liggen. Je ervaart binnen een paar minuten een energieboost!

Flowee raad aan om voor het juiste effect de spijkermat elke dag zo’n 15 tot 30 minuten te gebruiken. Als je de mat nieuw hebt kun je de tijd beter opbouwen. Vraag niet van je lichaam dat je 30 minuten achter elkaar op de mat kan liggen. Het is beter om dit rustig op te bouwen. Als je een mat koopt bij Flowee krijg je er een uitgebreide gebruiksbeschrijving bij waarin ze het gebruik precies omschrijven.

Mijn Ervaring

Ik moet eerlijk zeggen dat ik voorheen niet wist dat een gezonde spijkermat bestond. Ik had er ooit wel eens van gehoord maar niet dat het zo goed zou zijn voor je gezondheid. Toen ik op internet een artikel las over de Flowee spijkermat was ik eigenlijk wel heel benieuwd. Ik ben gaan uitzoeken wat de voor en nadelen zijn en of het echt iets voor mij is. Na het lezen van alle voordelen was ik om. Dezelfde dag nog de Flowee grijs-zeegroen mat besteld en tot nu toe geen dag spijt gehad van mijn aankoop.

Ik moest mezelf in het begin wel aanleren om op de mat te gaan zitten of liggen. Het is niet iets waar je spontaan zin in hebt. In het begin voelt het meer als een straf, zo lijkt het. De eerste twee keer dat ik op de mat ging liggen had ik nog een t-shirt aan. Maar na de tweede keer heb ik het t-shirt uitgedaan omdat het wel meevalt met de pijn. Hoe langer je op de mat ligt hoe relaxter het word. Je bloedsomloop komt beter op gang komt en dat geeft een heel lekker gevoel.

Als ik van de mat af kom voelt het licht euforisch. Ik voel me relaxed en ontspannen. Tijdens de wintermaanden heeft deze mat als bijkomend voordeel dat je het meteen een stuk warmer hebt. Toch heb ik het niet altijd warm als ik van de mat af kom. De ervaring en prikkels verschillen natuurlijk ook per mens en lichaam. 

Opties

Toen ik de mat net had deed ik mijn best om er elke avond even op te gaan liggen. Je lichaam moet er wel echt aan wennen maar dit gaat wel snel. Toen ik eenmaal voelde wat voor positiviteit de mat me bracht heb ik mezelf aangeleerd om er ook af en toe op te gaan zitten. Ik leg dan de mat op mijn bureaustoel tijdens het werken of op de bank.

Maar de Flowee mat kun je ook heel goed gebruiken voor onder je voeten. Als je je voeten op de mat zet dan werkt dit onder andere erg goed tegen koude voeten, onrustige benen en wintertenen. Onder je voeten zitten namelijk veel zenuwuiteinden die geprikkeld worden.

Ik gebruik de mat op deze manier als ik onrustige benen heb. Als ik een hele dag heb gezeten krijg ik last van mijn spieren. Even met mijn voeten op de mat en ik voel meteen verlichting.

Een andere toepassing om de mat te gebruiken is door de mat op te rollen en onder je nek of schouders te leggen. Wil je liever een kleinere mat dan kun je ook het spijkermat kussen van Flowee gebruiken. Als je bijvoorbeeld last hebt van (spanning)hoofdpijn of migraine dan kun je met je nek en schouders op de mat gaan liggen. 

Verschillende Modellen

In de webshop van Flowee vind je 3 verschillende modellen. Je kunt kiezen uit de spijkermat ECO, spijkermat en spijkermat kussen. De Flowee mat en hoofdkussen zijn verkrijgbaar in leuke kleuren.

Je kunt het ook handig opbergen omdat je het matje op kunt rollen. Je kunt de mat en kussen online aanschaffen op de website van Flowee en Bol.com. Wil je helemaal in stijl ontspannen dan kun je er ook voor kiezen om de set te kopen. Dan krijg je de mat en het hoofdkussen. De spikes kunnen de tas dan niet kapot maken.

Neem je de spijkermat veel mee? Dan is de tas een perfect model om de spijkermat en het kussen in mee te nemen. Vouw de spijkermat dan dubbel met de spikes naar binnen. Zo maken de spikes de tas niet kapot. Heb je een kussen, dan kun je deze het beste tussen de mat opbergen.

Tot Slot

Ben je benieuwd geworden naar dit fantastische matje? Bekijk dan de gehele collectie op de website van Flowee.

PS: dit is geen samenwerking of affiliate marketing met Flowee. Ik heb dit artikel uit enthousiasme en liefde voor het product geschreven en wil het graag met je delen.

Ben je geïnspireerd geraakt? Bekijk dan gerust eens mijn andere posts op deze website.

Reacties uitgeschakeld voor Flowee Spijkermat