Gaia
Persoonlijke groei

Gaia: Het Spirituele Video Streaming Platform

Ik hoor je denken, Gaia? De meeste mensen zullen dit waarschijnlijk nog niet kennen. Maar na het lezen van deze post weet ik wel bijna zeker dat je net zo enthousiast bent als dat ik ben. Gaia is eigenlijk de nieuwe spirituele en bewuste Netflix. Heb je een netflix account dan wil je die misschien wel inruilen voor deze. Maar Netflix en Gaia samen kan natuurlijk ook.

Op Netflix zijn er aardig wat documentaires, series en films te vinden. Maar er komen over de jaren heen ook andere platformen met boeiende inhoud. Ben jij al bekend met Gaia? Deze film site kun je eigenlijk wel de nieuwe, alternatieve, spirituele en bewuste Netflix noemen. Op Gaia is er een ruime focus op spiritualiteit en duurzaamheid. Eigenlijk alles dat te maken heeft met bewust leven.

Er is een kans dat Gaia wel eens je nieuwe favoriete filmplatform kan worden. Als je geïnteresseerd bent in onderwerpen zoals gezondheid, yoga, bewustzijn, nieuwe wetenschap en spiritualiteit dan weet ik bijna zeker dat Gaia wat voor jou is. Als je je aanmeldt kun je in ieder geval een week gratis kijken. Mocht je daarna toch niet zo enthousiast zijn dan heeft het geen verdere gevolgen en meld je je gewoon weer af.

Ontdek meer dan 8000 advertentievrije films, documentaires en lessen op Gaia die verder gaan dan het reguliere verhaal. Gaia voegt alle relevante inhoud die met bovenstaande thema’s te maken heeft samen. Vaak worden er wekelijks nieuwe documentaires, films en series toegevoegd.

Pas op, als je eenmaal begint met kijken dan kan het verslavend werken! Ik heb op de eerste dag van mijn aanmelding 1 film en 2 documentaires gekeken. 

Geschiedenis Van Gaia

Gaia, was voorheen Gaiam.  Gaiam werd in 1988 opgericht in Boulder (Colorado) door Jirka Rysavy. Zijn visie was om de “bewuste consument” te dienen, een groep die later door socioloog Paul Ray in 1996 de “Cultural Creatives” werd genoemd. Dit zijn goed opgeleide consumenten die aankoopbeslissingen nemen op basis van hun waarden. 

Het bedrijf stelt dat zijn naam het resultaat was van het samensmelten van “Gaia”, een godheid van moeder aarde, met de uitdrukking “ik ben”, voor de “onderlinge verbondenheid van alle dingen”. 

In 2011 lanceerde het bedrijf Gaiam TV, een streamingdienst voor video’s over yoga, meditatie en rand wetenschap. Gaiam werd in 2015 hernoemd naar Gaia.

In juni 2019 startte Gaia met livestreaming van evenementen vanuit een nieuw evenementencentrum op de campus in Louisville. De evenementen worden live gestreamd in 185 landen

Oneindig Veel Keuze

Kom je op de homepagina van Gaia dan kun je gelijk kiezen wat je wilt gaan doen of bekijken. Je kunt kiezen uit: yoga, meditatie, series & documentaires en films. Onderstaand leg ik uit wat je bij elk onderwerp kunt verwachten en wat Gaia aanbiedt.

Yoga

Als je kiest voor yoga krijg je een aanbod met een zorgvuldig uitgekozen verzameling meditaties, yoga oefeningen, lifestyle video’s en artikelen. Vind je fitnessen leuker, ook hier is aan gedacht. Gaia heeft verschillende video’s over pilates en fitness. De online oefen video’s maken het gemakkelijk, effectief en leuk om thuis of onderweg te trainen. Of je nu 10 minuten hebt of een uur. Volgens Gaia zijn de online trainingsvideo’s ontworpen om resultaten te behalen. 

Meditatielessen

Bij Gaia heb je een grote keuze in meditatieoefeningen die beginnen met vijf minuten en dit loopt stapsgewijs op tot 60 minuten. Vind de oefening die bij je dag en tijd passen. De meditatieleraren hebben verschillende achtergronden, van tantrische filosofen tot internationaal bekende yogadocenten. De meditatielessen bieden inzicht voor een groot aantal menselijke ervaringen, waaronder meditatie om te slapen, meditatielessen voor focus, meditatie voor atleten en meditatielessen voor stress. Ben je op zoek naar een specifieke video? Dan kun je filteren op de style, de leraar, een level, de duur en de focus.

Series

Gaia biedt elke week exclusieve nieuwe inhoud. Zo kun je meer ontdekken en leren met ’s werelds beste experts, auteurs, docenten en onderzoekers. Onder het kopje series vind je allerlei afleveringen die gaan over onder andere transcendentie, kwantummechanica, self healing, astrologie en het universum. De series bevatten meerdere afleveringen wisselend van 10 tot zelfs 380 afleveringen!

Gaia

Documentaires en films

Onder het kopje documentaires en films ontdek je documentaires en inspirerende films die je tot nadenken zetten. Ontdek de wereld waarin we leven. Gaia’s uitgebreide documentaire collectie brengt je oogverblindende films van over de hele wereld om je te informeren, wakker te schudden en te inspireren. Je kunt leren over wetenschap, natuur, literatuur, wereldreligies en meer met de samengestelde bibliotheek met verhelderende documentaires.

Een geweldige film geeft inzicht in onze menselijke ervaring door onze emoties aan te raken. Gaia’s verzameling films brengt verhalen die het hart raken met verhalen die er echt toe doen. In de zorgvuldig geselecteerde video bibliotheek vind je ontroerende series, krachtige drama’s en opbeurende films van over de hele wereld.

Je kunt filteren op soort, dus of je een film, hele korte aflevering of documentaire wilt kijken. Daarnaast kun je het onderwerp kiezen waar je graag iets over wilt zien. De onderwerpen zijn: oude oorsprong, energie genezing, uitgebreid bewustzijn, voedsel en voeding, levensduur en welzijn, metafysica, paranormaal, persoonlijke ontwikkeling, geheimen en doofpotten en spirituele groei. Er zijn dus genoeg interessante onderwerpen te vinden.

Abonnementskosten

Gaia biedt 3 verschillende abonnementen aan. Als je kiest voor het abonnement maandelijks dan betaal je €11.99 per maand. Bij dit abonnement kijk je 1 week gratis, kun je elk moment opzeggen en kijk je overal en op elk apparaat. Kies je voor het abonnement jaarlijks dan betaal je €8.25 per maand dus €99 eenmaal per jaar. Je krijgt dan eigenlijk 30% korting op de maandelijkse prijs. Bij dit abonnement is het dan wel zo dat je het bedrag voor een jaar in 1 keer moet betalen.

Betalingen

Welke betalingswijzen accepteert Gaia? Gaia accepteert de volgende betalingswijzen:

PayPal 

American Express

MasterCard

Visa

Alle abonnementen worden automatisch maandelijks of jaarlijks verlengd (afhankelijk van het abonnement dat je kiest bij het aanmelden). De kosten worden gefactureerd op de geregistreerde kaart. Je kunt wel je betalingstype op elk moment bijwerken door in te loggen en naar ‘Mijn account’ te gaan.

Sitetaal

Je kunt de website van Gaia bekijken in 4 verschillende talen. In het Engels, Frans, Spaans of Duits. Je voorkeur voor een taal kun je ook instellen bij je profiel. Je kunt aanvullende inhoud bekijken die in meerdere talen is geproduceerd. Maar niet alle video’s zijn in elke taal beschikbaar. De meeste video’s zijn in het engels. Kun je engels spreken niet goed volgen of gaat het te snel? Dan kun je ervoor kiezen om de ondertiteling te gebruiken.

Ondersteunde Apparaten

Als Gaia-abonnee kun je je favoriete inhoud streamen vanaf elk van de ondersteunde apparaten. Je kunt hetzelfde account en lidmaatschap gebruiken voor tv, computer en alle andere mobiele apparaten. Voor iOS, Android, chromecast, Roku en Amazon fire kun je de app van Gaia downloaden. Als je deze app hebt gedownload op je apparaat dan kun je inloggen en Gaia gebruiken door middel van de app.

Wil je Gaia kijken op tv en heb je niet 1 van bovenstaande aanbieders. Dan kun je de internetbrowser openen op je tv, naar de website van Gaia toe gaan, inloggen en je hebt net zoveel kijkplezier als dat je de app gebruikt. De app heeft een iets overzichtelijker homepagina en layout maar voor de rest werkt het allemaal hetzelfde. Wil je meer informatie over welke apparaten Gaia ondersteund dan kun je dit terugvinden op de helpdeskwebsite. Ook kun je andere informatie over bijvoorbeeld je account op deze helpdeskwebsite vinden.

Acount Delen

Heb je een Gaia account dan kun je maximaal twee extra profielen aan je account toevoegen. Dit zijn personen die samen met jou gebruik kunnen maken van Gaia. Gaia heeft namelijk de mogelijkheid om naast je eigen profiel nog eén of twee profielen toe te voegen. Alle profielen gebruiken het e-mailadres van het hoofdaccount om in te loggen. Wil je iemand toevoegen aan het profiel dan moet je de naam, achternaam en het e-mailadres van deze persoon invullen.

Offline Opslaan

Met de app kun je video’s naar je apparaat downloaden om ze later offline te bekijken. Het grote voordeel hiervan vind ik dat je niet altijd verplicht bent om een internetverbinding te hebben als je iets wilt bekijken. Wel moet je natuurlijk de video gedownload hebben voor je offline gaat, anders werkt Gaia niet. Als ik ergens heen ga en weet dat ik tijdelijk geen internet heb of een slechte verbinding dan kies ik thuis alvast een paar video’s uit en download deze. Zo heb je altijd een paar leuke video’s bij je, of je internetverbinding nu goed of slecht is. 

Introductievideo Van Gaia

Tot Slot

Ben je geïnspireerd geraakt? Bekijk dan gerust eens mijn andere posts op deze website.

Houd je van lezen en ben je misschien op zoek naar leuke boekentips? Er is zoveel boekenkeuze dat ik alle boekentips heb gerangschikt op onderwerp.

Veel lees of kijk plezier!

Reacties uitgeschakeld voor Gaia: Het Spirituele Video Streaming Platform