Houden van dingen die niet perfect zijn – Haemin Sunim

Dit boek van de Koreaanse boeddhistische monnik Sunim is de opvolger van het boek dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt. Houden van dingen die niet perfect zijn is zijn nieuwste boek. Maar het maakt niet uit in welke volgorde je ze leest, de boeken staan los van elkaar. Haemin Sunim wil met dit boek duidelijk maken dat als we aardiger worden voor onszelf, we ook aardiger kunnen worden voor de wereld.

In het boek Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt ging het vooral over rust. In dit boek gaat het over compassie, vergeving en liefde. Sunim benadrukt dat niemand perfect is. Daarom is het juist belangrijk om mild en liefdevol te zijn voor jezelf en anderen. Als je vriendelijker bent naar jezelf, kun je ook vriendelijker zijn naar de wereld. Hierdoor krijg je zelfvertrouwen om je bezig te houden met de dingen die je echt gelukkig maken.

Net zoals in zijn vorige boek staan ook in dit boek mooie en kleurrijke illustraties. Dit boek kan voor veel mensen troost bieden, aanmoediging en wijsheid. Je helpt je jezelf, je leven en iedereen daarin lief te hebben. Ik beloof je, het is een bijzonder boek waar je over blijft nadenken en waar je echt wat van leert.

Ik heb beide boeken van monnik Sunim gelezen en op mijn boekenplank staan. Persoonlijk vind ik beide boeken een waardevol boek om cadeau te geven.