Je kunt je leven helen – Louise Hay

Als je dit boek eenmaal in handen hebt dan wil je het niet meer loslaten. Ik zie het een beetje als mijn bijbel. Ik had dit boek eerst gelezen op mijn e-reader. Maar toen ik verliefd was op het boek, de informatie en alle tips niet meer los kan laten heb ik besloten het boek toch maar als paperback te kopen. Het boek heeft 221 bladzijden en bestaat uit 6 delen.  

Dit boek van Louise is echt een basisboek voor een gelukkiger leven. Louise schrijft het op een persoonlijke manier en laat je kennismaken met de verbinding tussen lichaam en geest. Het uitgangspunt van Louise is: als je echt van jezelf houdt dan gaat het goed met je in het leven.

Louise zet jou als lezer je op de eerste plaats en laat zien waarom dit zo belangrijk is. Als je jezelf accepteert en waardeert dan is dat de sleutel tot positieve verandering. De inzichten in dit boek helpen je om jezelf beter te leren kennen en een gezonder en fijner leven te krijgen. Wil je investeren in jezelf dan zou ik dit boek echt kopen. 

Aan het eind van het boek vind je een lange lijst die verdeeld is over meerdere pagina’s. De lijst/tabel is opgedeeld in 4 vakken: het symptoom, de mogelijke oorzaak en de nieuwe gedachte. Louise wil hiermee duidelijk maken dat er eigenlijk maar twee mentale patronen zijn die voor ziektes zorgen namelijk angst en woede.

Woede kan zich uiten als ongeduld, frustratie, irritatie, kritiek, wrok, jaloezie of verbittering. Al deze gedachten zorgen ervoor dat je je lichaam vergiftigd. Als we deze patronen weghalen zullen alle organen weer normaal gaan functioneren.

Angst kan zich uiten als ongerustheid, nervositeit, spanning, zorg, twijfel, onzekerheid of je niet goed genoeg of onwaardig voelen. Om te kunnen helen moet je leren om angst te vervangen door vertrouwen.

De lijst is bedoeld om te zien of je verband kunt zien tussen de ziekte die je hebt gehad, nu hebt en de mogelijke oorzaak. Een ziekte klinkt al snel als iets groots maar het kan ook gaan over hooikoorts, hoofdpijn, bloedneus duizeligheid enzovoort.