Think and Grow Rich – Napoleon Hill

Een van de eerste ”carrière en succes” boeken die ik heb gelezen is dit boek van Napoleon Hill – denk groot en word rijk. Als je ondernemers vraagt naar hun favoriete ondernemers boek wordt dit boek vaak genoemd. Het is een klassieker uit 1937 op het gebied van persoonlijke groei en succes.

Een doel is een droom met een deadline – Napoleon Hill

Toen ik het boek eenmaal had gekocht en in mijn handen hield, voelde het een beetje aan als de bijbel. Het kaft ziet er chique uit, de letters zijn er met een rosé goud achtige kleur op gezet en het boek heeft een lint als boekenlegger.

Het boek is echt een must have die iedereen als standaard in het boekenpakket zou moeten hebben om te leren het mooiste leven te creëren. Het is een boek wat je keer op keer moet lezen en bestuderen zodat het geïntegreerd raakt in je hele zijn. Dit boek inspireert en motiveert en geeft veel energie om je doelen in beweging te gaan zetten. Succes is het resultaat van de manier waarop je denkt.

Think and grow rich is de klassieker op het gebied van persoonlijke groei en succes. Het boek gaat over de strategie die miljoenen mensen een fortuin heeft opgeleverd en ook de formule voor een succesvol en voldaan leven.

Als je dit boek gaat lezen zul je waarschijnlijk regelmatig verbaasd zijn over de gelijkenis tussen de wereldwijde economie van vandaag en van tachtig jaar geleden. Lees dit boek en ontdek de denkwijze die je leven zal kunnen veranderen. 

Het heeft wel een aantal maanden geduurd voor ik dit boek had uitgelezen. Ik zag het wel als een studieboek. Veel informatie was nieuw voor mij en bevat ook stof tot nadenken. Dit is wel een boek dat heel wat ezelsoren heeft. Ben wel heel blij en dankbaar dat ik het boek heb gelezen.

Dit boek staat nu als herinnering en tip voor anderen in de boekenkast beneden in de woonkamer. Niet al mijn gelezen boeken kan ik in de woonkamer zetten maar dit boek verdient een ereplaats.