verse gemberthee maken
Voeding

Verse Gemberthee Maken

Verse gemberthee is eigenlijk niet meer dan heet water met gember. Je kunt het niet echt een recept noemen en het is al helemaal niet moeilijk om te maken. Toch is verse gemberthee een veel gedronken thee. 

Ik drink nauwelijks alcohol, frisdrank en geen sappen uit pak. Dan zou je zeggen dat er niet zoveel overblijft dan thee, koffie, verse sappen en water. Maar zodra de herfst begint moet ik al denken aan mijn verse gember thee. Gember thee is een lichte en lekkere thee. In het begin kan gemberthee even wennen zijn, het is vrij scherp van smaak. Maar ben je eenmaal gewend aan deze smaak, dan is het echt een heerlijke thee voor vooral de herfst en wintermaanden.

Voordelen gemberthee

Gemberthee helpt ontzettend goed bij verkoudheid, en een zere keel. Het zijn klachten waar ik, jij en andere mensen vaak in de herfst en winter wel eens last van hebben.  Gember thee helpt ook als je last hebt van je buik, last van een trage spijsvertering, snel koud hebt, je weerstand laag is en bij maag- en darm problemen. Gember thee staat bekend om zijn heilzame werking. Je kunt wel zeggen dat verse gember thee een thee is met een heleboel gezondheidsvoordelen.

Het voordeel van gemberthee is ook dat je het helemaal naar eigen smaak kunt maken. Voeg bijvoorbeeld honing, citroen, sinaasappel, kurkuma of salie toe en je gemberthee smaakt alweer helemaal anders. Ook hebben de toevoegingen iedereen weer zijn eigen gezondheidsvoordelen. Dus eigenlijk een win-win situatie.

Gemberthee

Je kunt gemberthee kopen in gedroogde vorm (theezakjes of voorverpakte zakjes met verse gember) Maar eigenlijk is er niets lekkerders dan verse gemberthee te maken en te drinken. Als je gemberthee maakt is er over het algemeen een standaard regel en dat is: hoe fijner je de gember snijd, hoe intenser de smaak wordt. Houd je wel van een beetje pittige smaak en wil je een hele sterke gemberthee maken? Dan kun je ervoor kiezen de gember te raspen en dan toe te voegen aan je hete water.

Er zijn een heleboel  verschillende varianten maar hieronder vind je de makkelijkste en snelste manier van verse gemberthee maken. 

Ingrediënten Voor 1 Kop Verse Gemberthee

  • Ongeveer 200 ml heet water. Afhankelijk van de grootte van je glas of mok.
  • 2 – 3 plakjes verse (biologische) gember
  • Je favoriete thee mok of thee glas
  • Optioneel: een theelepel

Zo Maak Je Het

Pak je favoriete theeglas of theemok. Kook het water in de waterkoker of vul je thee glas/mok met heet water uit de Quooker-kraan. Snijd de gember in (hele) dunne plakjes. Heb je weinig tijd? Dan kun je de schil er gewoon omheen laten zitten. Voeg de gember bij het hete water. Laat de thee een paar minuten trekken. De smaak van de gember kan zich dan goed verspreiden. Als je een theelepel gebruikt kun je af en toe de gember nog door het water roeren. De smaak verdeelt zich dan nog wat meer.

Geniet er van!

verse gemberthee maken

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.