Spiritualiteit

Wat Is Florida Water?

Tijdens een acupunctuurbehandeling gebruikte mijn therapeut florida water. Dit water zuivert de ruimte zei ze. Ik vond het gelijk heerlijk ruiken en voelde me meteen iets beter. Thuis heb ik meteen zelf een fles besteld.

Florida Water is een bloemen- en kruidenextract. Florida Water is een speciale soort krachtig water uit Noord- en Zuid-Amerika. Het is een bloemenwater die je voor veel verschillende toepassingen kunt gebruiken zoals als energetisch reinigen, bescherming van het energieveld, of als schoonmaakmiddel.

In deze post kun je meer lezen over wat florida water precies is, de verschillen tussen de twee soorten water, waar de naam vandaan komt en natuurlijk leg ik je uit waar je florida water allemaal voor kunt gebruiken.  

Wat Is Het Precies?

Florida water, ook wel Aqua de Florida is een speciaal soort krachtig water uit Peru. Het heeft een bloemen- en kruidenextract. Sinds 1808 is dit water op de markt is onder de naam Murray en Lanman.

Ze zeggen dat dit bijzondere water bestaat uit alcohol, bloemen, rietsuiker, specerijen, zoete sinaasappelschil en andere geheime ingrediënten. Maar wat er precies inzit is een geheim.

Florida water heeft een diepe, magische, mysterieuze en zachte geur. Het water kan voor veel verschillende toepassingen gebruikt worden.

Twee soorten

Er zijn twee soorten florida water verkrijgbaar. Er is florida water met alcohol en de goedkopere variant die is gemaakt als eau de cologne. Het verschil kun je zien op het etiket. De goedkopere variant heet florida water en de Peruaanse variant, het officiële water, heet Aqua de Florida.

Het originele florida water blijft veel langer fris dan de variant met eau de cologne.

Op de website van spiru is te lezen dat de meeste ingewijde sjamanen het liefst Florida Water met het Spaanse etiket gebruiken, omdat deze een hogere trilling zou hebben. Maar ook met de eenvoudige variant wordt gewerkt. Het Florida water zou een alcoholpercentage van zelfs 75% hebben.

Waar Komt De Naam Florida Water Vandaan?

Op de website van spiru staat dat er vaak wordt gedacht dat Florida water vernoemd is naar de gelijknamige Amerikaanse staat. Op het etiket van het bloemenwater vind je een afbeelding van een fontein, die verwijst naar de Fontein van de Eeuwige Jeugd.

In de zoektocht van de Spanjaard Juan Ponce de Leon naar deze mythische plek ontdekte Juan in 1512 het huidige Florida. Maar waarom noemde hij dat stukje land zo? Omdat het barstte van de bloemen! La Florida betekent niets anders dan ‘bloemrijke plek’. Agua de Florida is dus gewoon een boeketje in een fles.

Spirituele Betekenis Van Agua De Florida

De spirituele betekenis van Florida Water is dat het meestal wordt gezien als middel om contact te maken met energie, geesten, gidsen of spirits. Je kunt met het water ruimtes reinigen, zodat er weer positieve energie terug komt. Ook kun je het gebruiken om je auraveld te beschermen tegen negatieve of kwaadaardige invloeden bij mensen of op plaatsen in huis.

Hoe Gebruik Je Florida Water?

Er zijn veel makkelijke en fijne manieren om je omgeving, je aura of chakra’s aandacht te geven met florida water. Natuurlijk verschilt het per persoon wat fijn is en dus wat werkt voor jou. Doe vooral wat goed voelt. Iedereen heeft andere ervaringen met florida water.

Hoe te gebruiken:

  • Je kunt florida water verdunnen met water in een verstuiver, waarmee je je aura, huis of edelstenen schoon sprayt.
  • Doe een kleine hoeveelheid op je enkels en polsen voordat je de deur uitgaat. Het beschermt je auraveld.
  • Druppel een beetje op je hoofdkussen of spray in de hoeken van je slaapkamer. Het kan helpen om fijner te dromen en lekker ontspannen te slapen.
  • Gebruik een paar druppels in je haar, tonic of aftershave.
  • Neem een florida water bad. Het reinigt je aura’s.
  • Meng een dopje in een emmer water en poets je huis ermee.
  • Spray om je heen om beter te kunnen aarden – gronden.
  • Een kleine druppel in de wasmachine geeft een heerlijk geurende was.

Florida Water wordt vaak gebruikt door sjamanen om het energetisch lichaam mee te reinigen. Het wordt ingezet bij energetische schoonmaakrituelen, het oproepen van overledenen, diverse soorten offers en om zichzelf te beschermen tegen negatieve invloeden van buitenaf.

Er zijn dus veel mogelijkheden om het florida water op een spirituele of praktische manier te gebruiken.

Eigen Flesje Maken

Als je florida water wilt gebruiken als spray, kun je het beste een (klein) sprayflesje gebruiken. Vul de helft van het flesje met florida water en de andere helft met kraanwater. De geur van het florida water is sterk genoeg om de geur te behouden als je het verdund. Ook is het verdund milder voor je huid omdat het alcohol bevat. Uiteraard kun je zelf ook kijken qua hoeveelheden wat je fijn vind. Pas wel op met het sprayen direct op de huid, bij kinderen, dieren en vuur.

Florida Water Zeep

Er is niet alleen florida water te koop maar ook florida water zeep. Deze zeep heeft dezelfde werking als florida water. Met de Florida water zeep was je je handen elke dag in een bad van harmonie. De zeep wast alle negatieve energieën van je af en beschermt je tegen negatieve energie.

De geur en werking is net zoals het florida water diep, fris, magisch en mysterieus. Je kunt de zeep ook gebruiken onder de douche om negatieve energie van je af te spoelen met deze fijne zeep.

Waar Koop Je Florida Water?

Een fles Aqua de Florida water is verkrijgbaar bij diverse esoterische winkels. Vraag/kijk eens bij spirituele winkels bij jou in de buurt. Er is vast een winkel die dit verkoopt.

Wil je de variant met alcohol liever online kopen dan is er niet heel veel keuze uit webshops. De winkels die ik heb gevonden waar je het in iedergeval kunt kopen zijn: bol.com, happinez.nl, spirituelewinkel.nl .

Een flesje kost gemiddeld €16,50. Zelf koop ik altijd in de Happinez shop. Ik vind dit een een fijne online winkel en ze hebben een snelle verzending.

Tot Slot

PS: dit is geen samenwerking of affiliate marketing. Ik heb dit artikel uit enthousiasme en liefde voor het product geschreven en wil het graag met je delen.

Ben je geïnspireerd geraakt? Bekijk dan gerust eens mijn andere posts op deze website.

Reacties uitgeschakeld voor Wat Is Florida Water?